Dezvoltarea durabilă la nivel mondial
Conceptul de dezvoltare durabilă a avut ca punct de pornire criza ecologică mondială 1929-1933 şi s-a dezvoltat mai apoi prin înglobarea tuturor sferelor economico-sociale şi umane
Importanţa naturii în viaţa omului
Cel mai frumos dar pe care ni-l putem oferi este să ieșim cât mai des în natură!
Garda Forestieră dă undă verde zonei turistice Semenic!
Urmează acum întocmirea și aprobarea hotărârii de guvern, chestiune de câteva săptămâni, pentru ca apoi să se treacă la realizarea proiectului tehnic și a lucrărilor propriu-zise.In teorie toate suna bine, dar practica… CARAŞ-SEVERIN – Recent, Garda Forestieră Timişoara a anunţat…
Logotipul «100% rasă autohtonă»
Date preluate de pe agrointel.ro Autor: Roxana Dobre Legea raselor românești – adoptată! Fermierii își vor eticheta produsele cu un logotip special! Legea cuprinde o listă a raselor autohtone românești din nouă specii de animale:• Rase de taurine: Bălțată Românească,…
Scurt istoric al județului Caraș-Severin
Scurt istoric Cele mai vechi urme ale activităţii omeneşti de pe teritoriul de azi al judeţului Caraş-Severin, datând din Paleoliticul mijlociu, au fost descoperite la Băile Herculane (80000 – 70000 î.Hr.) şi la Tincova (prima aşezare paleolitică în aer liber…
4 octombrie – Ziua Mondiala a Animalelor
În fiecare an, pe 4 octombrie, sărbătorim Ziua Mondială a Animalelor, ziua tuturor acelor fiinţe care ne înfrumuseţează viaţa. Pe site-ul Ministerului Mediului, mmediu.ro se menționează: „Ziua internaţională a animalelor nu este doar un omagiu adus tuturor necuvântătoarelor şi oamenilor…
Partidul Ecologist Român prezintă ”Ecologistii” – ziarul PER
Citește ECOLOGIȘTII – ediția I Citește ECOLOGIȘTII – ediția II Citește ECOLOGIȘTII – ediția III Imnul PER: Componenta Biroului PER: Președinte: ARMAȘU PAUL VALENTINPreședinte executiv: Florea DanPrimvicepreședinte: Cristoi ConstantinVicepreședinte: Artenie AdrianVicepreședinte: Chinezu AdrianVicepreședinte: Crăguia (Cotan) SorinVicepreședinte: Ganțolea VasileVicepreședinte: Mihan IlieVicepreședinte:…
De ce marcăm Zilele Internaționale?
Zilele internaționale sunt ocazii de educare a publicului larg cu privire la chestiuni de îngrijorare, de mobilizare a voinței politice și de resurse pentru abordarea problemelor globale, dar și pentru a sărbători și a consolida realizările umanității. Despre importanta și…
3 metode de colectare selectivă la tine acasă
Alarma sună și viața începe pe repede înainte. Ne trezim, mergem la muncă, iar apoi ne întoarcem acasă prea obosiți ca să observăm ce se întâmplă în jurul nostru. La fel cum viața noastră trece și ne lasă urme pe…