Importanţa naturii în viaţa omului

Epoch Times România

Sursa: Articol de Ina Nituleac
Introducere

Oamenii de ştiinţă: păstrarea conexiunii dintre om şi natură este indispensabilă


Omul şi Natura trebuie să co-existe într-o armonie perfectă. Natura îi oferă fiinţei umane forţa de care acesta are nevoie pentru a supravieţui, iar omul, la rândul său, ar trebui să fie profund recunoscător şi să-i asigure o protecţie permanentă.
O înţelegere profundă a relaţiei dintre om şi natură formează o atitudine corectă, care poate contribui semnificativ la obţinerea fericirii, prosperităţii şi longevităţii reprezentanţilor societăţii umane. De fapt, cele menţionate mai sus nu conţin niciun cuvânt, care nu ar putea fi argumentat din punct de vedere ştiinţific. Fie că este vorba de relaxare pe plajă, înot sau drumeţii la munte, interacţiunea cu natura are un efect extrem de pozitiv asupra psihologiei şi fiziologiei fiinţei umane.

„un contact strâns cu natura ne poate ajuta să înlăturăm stările de depresie, ne stimulează autoaprecierea, ne ajută să devenim mai grijulii, mai puţin agresivi şi indiferenţi şi ne îmbunătăţeşte performanţele în activitatea profesională

Potrivit NaturalNews, în 2007, savanţii britanici au făcut comparaţii ale stării psihologice a oamenilor care se aflau în parc cu cea a persoanelor dintr-un centru comercial:

  • oamenii care se aflau în aer liber au raportat în 71% din cazuri o reducere a nivelului de depresie, comparativ cu 45% din persoanele aflate la mall. În plus, vizitatorii centrului comercial, în 22% din cazuri, au relatat o creştere a profunzimii depresiei.
  • 90% dintre persoanele care se plimbau în parc au menţionat o crestere a autoaprecierii, în raport cu 44% din persoanele ce se aflau în interiorul centrului comercial.

Atunci cand oamenii vizualizează fotografii cu natura, sunt mai înclinaţi să acorde prioritate valorilor eterne, decât aspiraţiilor pentru bogăţie şi faimă. Aceştia erau dispuşi să împărtăşească şi să participe la activităţi de caritate, spre deosebire ce cei care au privit fotografii cu peisaje urbane.

Oamenilor deconectaţi de la sursa principală a forţei lor – natura – le este foarte dificil să-şi păstreze organismul într-o stare satisfăcătoare de sănătate.