Filiala Caraș-Severin a PER s-a inființat in iunie 2020 urmare a unei necesități de actiune în judetul nostru, pe multiple planuri: ecologie, sănătate, soluții pentru un viitor mai bun

Pagina oficială de Facebook

PER CS are sediul principal in Reșița Str. Fîntînilor nr. 1, însă este prezent pe intregul teritoriu al județului prij organizatiile pe care ecologiștii le-au creat in majoritatea oraselor și comunelor

Mai multe detalii

La alegerile locale din 2020, PER Caras-Severin a participat atât la Consilul Județean, cât și  la consiliile locale din localitatile din judet.

Candidatul ca Presedinte la Consililul Județean al CS a fost Dl. Paul Valentin Armașu., al cărui program și contract cu cărășenii îl puteți citi aici:  Contract cu cărășenii

Iubind natura și dorind să o protejeze, a ales să intre în politică, pentru o putea contribui la o lume mai frumoasă pentru copiii nostri

Imagini cu Valentin Armașu și Asha, catelușa familiei

Pagina oficială de Facebook

Vă prezentăm rezultatele oficiale  obținute la  alegerile locale din CS, in 27 septembrie 2020

Rezultatele alegerilor locale

Partidul Ecologist Român, prin filiala CS va continua acțiunile pentru protejarea naturii

Evenimente

1. Protectia mediului

2. Centre zonale de depozitare a legumelor și fructelor

4. Turism și promovare turistică

8. Înnoirea clasei politice

9. Cetățeni sănătoși și activi

10. Comunicarea cu cetățenii

Ecologia restaureaza deminitatea omului de a fi cetatean al biosferei, cu toate drepturile si obligatiile pe care le implica experienta acestei demnitati”.

Nicolae Boșcaiu (1925 – 2008, Cluj-Napoca, România) – născut la  Caransebeș,  a fost un biolog român, membru titular al Academiei Române.

Ecologiștii în judetul Caras-Severin și în România

Ne dorim ca Partidul Ecologist Român, prin membrii și simpatizanții acestuia să contribuie cât se poate la crearea unui viitor mai sigur al generațiilor care ne vor urma

Câteva cuvinte despre ecologiștii din România

  • PER a participat la alegerile legislative din mai 1990, obţinând 8 mandate la Camera Deputaților și unul la Senat.
  • Cele mai multe voturi au fost obținute în marile orașe cu un grad de poluare mai ridicat: Brașov, Sibiu, Alba Iulia, Bacău, București.
  • În august 2000, PER a ieșit din alianța CDR, încercând coagularea unui pol ecologist în jurul său. Acest scop a fost îndeplinit prin crearea Polului Ecologist din România, la 19 septembrie 2000, alături de Partidul Alternativa Verde “Ecologiștii” și de Convenția Ecologistă din Romania (vezi Polul Ecologist din România).

  • În cursul anului 2002, Partidul Ecologist Român a demarat tratativele de fuziune cu Partidul Alternativa Verde “Ecologiștii” și Convenția Ecologistă din România, iar la 1 martie 2003 a avut loc fuziunea acestora, în cadrul unui Congres Extraordinar.

  • Congresul Extraordinar al Partidului Ecologist Român din 5 Iunie 2005 a adoptat un nou Statut, un nou Program Politic.
  • www.per.ro/despre-partid/
  • P.E.R. este un partid modern, cu vocaţie europeană de orientare centru, care promovează valorile şi interesele naţionale, pluralismul politic şi militează pentru respectarea suveranităţii naţionale, a independenţei statului, a integrităţii teritoriale, a ordinii de drept şi a principiilor democraţiei constituţionale.