Consumul de alimente sănătoase – o tematică importantă și de mare actualitate

In urma unei cercetări sociologice efectuată în cadrul programului ”Romania durabilă”, 46% dintre români s-au exprimat pentru o agricultură ecologică. Alimentele ECO trebuie să facă parte din consumul nostru de zi cu zi, întrucât așa cum spunea Hipocrate, în vechime:

“Alimentele voastre să fie medicamente și medicamentele voastre să fie alimente”

Nimic mai adevărat!

Populația României este interesata de asemenea de dezvoltarea unor programe pentru promovarea consumului de alimente sanatoase, 58%, precum și într-un procent de 54%.de prevenirea și combaterea poluării solului.

Rezultatele ce au avut drept scop măsurarea la nivel detaliat a opiniei publice privind primele doua Obiective de Dezvoltare Durabila (ODD) din cadrul Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabila a Romaniei 2030 (SNDDR 2030), arata un nivel de interes crescut al cetățenilor pentru promovarea consumului de alimente sănătoase.

Ecologiștii susțin necesitatea unei reveniri la o alimentație sănătoasă, bazată de produse bio și tradiționale, cu care românii au fost obișnuiți de-a lungul secolelor.  Sub presiunea comercializării agresive de produse alimentare cât mai ieftine și de calitate tot mai slabă, români au uitat ca pământul nostru este bogat și ne poate oferi hrană naturală, delicioasă, cu calități sporite, care ajută populația la menținerea sănătății.

Prin combinarea unei vieți active, la care sportul are rol principal, prin consumarea unor alimente proaspete zi de zi și eliminarea poluării de orice fel, ecologiștii sunt convinși că oamenii vor avea numai beneficii. În piețele și spatiile unde se vând produse bio, aceștia trebuie să aibă o ofertă bogată de legume si fructe proaspete, din care să poate alege ceea ce le place lor și familiei acestora.

sursa foto: http://romania-durabila.gov.ro/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *