3 metode de colectare selectivă la tine acasă
Alarma sună și viața începe pe repede înainte. Ne trezim, mergem la muncă, iar apoi ne întoarcem acasă prea obosiți ca să observăm ce se…
Cum îmi afectează viața plasticul
Plasticul rămâne unul dintre cele mai utilizate materiale din zilele noastre. De la tacâmuri, pahare și plase de cumpărături, până la obiecte de îngrijire personală…
De ce marcăm Zilele Internaționale?
Zilele internaționale sunt ocazii de educare a publicului larg cu privire la chestiuni de îngrijorare, de mobilizare a voinței politice și de resurse pentru abordarea…
Iată ce pot face două mâini dibace
Azi vă prezint un stil de artă care a câstigat interesul internațional, prin utilizarea de piese integral culese din Natură. Utilizând frunze de toate tipurile,…
De ce să colectăm separat măștile de unică folosință
Din dorința de a avea un mediu mai curat Măștile de unică folosință sunt un simbol al perioadei în care trăim…care cu siguranță ne va…
4 octombrie – Ziua Mondiala a Animalelor
În fiecare an, pe 4 octombrie, sărbătorim Ziua Mondială a Animalelor, ziua tuturor acelor fiinţe care ne înfrumuseţează viaţa. Pe site-ul Ministerului Mediului, mmediu.ro se…
Consumul de alimente sănătoase – o tematică importantă și de mare actualitate
In urma unei cercetări sociologice efectuată în cadrul programului ”Romania durabilă”, 46% dintre români s-au exprimat pentru o agricultură ecologică. Alimentele ECO trebuie să facă…
Ursulețul Baloo – în România
? ATENȚIE, SE RÂDE! ? La fel ca Baloo ? din Cartea Junglei, ursulețul adorabil din filmare pare că a găsit soluția ideală pentru mâncărimea de pe spate ? fix în…
STATISTICI PRIVIND ENERGIA DIN SURSE REGENERABILE
Sursa: EUROSTAT Date extrase în ianuarie 2020. România se situează pe această diagramă la o valoare cuprinsă intre 20% și 30%. Folosirea energiei din surse…
Cascada Vânturătoarea – una dintre frumusețile judetului Caraș-Severin
Începe încă o zi minunată pentru organizațiile PER Caras-Severin! Ne relaxăm putin cu un video frumos, unde cascada Vânturătoarea isi arată intreaga ei splendoare! Câti…
Articole
din categoria MEDIU ÎNCONJURĂTOR
3 metode de colectare selectivă la tine acasă
Alarma sună și viața începe pe repede înainte. Ne trezim, mergem la muncă, iar apoi ne întoarcem acasă prea obosiți ca să observăm ce se întâmplă în jurul nostru. La fel cum…
Cum îmi afectează viața plasticul
Plasticul rămâne unul dintre cele mai utilizate materiale din zilele noastre. De la tacâmuri, pahare și plase de cumpărături, până la obiecte de îngrijire personală sau chiar electronice, toate conțin plastic. Cu…
De ce marcăm Zilele Internaționale?
Zilele internaționale sunt ocazii de educare a publicului larg cu privire la chestiuni de îngrijorare, de mobilizare a voinței politice și de resurse pentru abordarea problemelor globale, dar și pentru a sărbători…
Iată ce pot face două mâini dibace
Azi vă prezint un stil de artă care a câstigat interesul internațional, prin utilizarea de piese integral culese din Natură. Utilizând frunze de toate tipurile, flori uscate și multe alte ”mărunțișuri” care…
De ce să colectăm separat măștile de unică folosință
Din dorința de a avea un mediu mai curat Măștile de unică folosință sunt un simbol al perioadei în care trăim…care cu siguranță ne va aminti peste ani și ani de această…
4 octombrie – Ziua Mondiala a Animalelor
În fiecare an, pe 4 octombrie, sărbătorim Ziua Mondială a Animalelor, ziua tuturor acelor fiinţe care ne înfrumuseţează viaţa. Pe site-ul Ministerului Mediului, mmediu.ro se menționează: „Ziua internaţională a animalelor nu este…
Consumul de alimente sănătoase – o tematică importantă și de mare actualitate
In urma unei cercetări sociologice efectuată în cadrul programului ”Romania durabilă”, 46% dintre români s-au exprimat pentru o agricultură ecologică. Alimentele ECO trebuie să facă parte din consumul nostru de zi cu…
Ursulețul Baloo – în România
? ATENȚIE, SE RÂDE! ? La fel ca Baloo ? din Cartea Junglei, ursulețul adorabil din filmare pare că a găsit soluția ideală pentru mâncărimea de pe spate ? fix în fața unei camere de monitorizare din Parcul National…
STATISTICI PRIVIND ENERGIA DIN SURSE REGENERABILE
Sursa: EUROSTAT Date extrase în ianuarie 2020. România se situează pe această diagramă la o valoare cuprinsă intre 20% și 30%. Folosirea energiei din surse regenerabile prezintă numeroase beneficii potențiale, inclusiv: Reducerea…
Cascada Vânturătoarea – una dintre frumusețile judetului Caraș-Severin
Începe încă o zi minunată pentru organizațiile PER Caras-Severin! Ne relaxăm putin cu un video frumos, unde cascada Vânturătoarea isi arată intreaga ei splendoare! Câti dintre noi am fost la Baile Herculane…
Logotipul «100% rasă autohtonă»
Date preluate de pe agrointel.ro Autor: Roxana Dobre Legea raselor românești – adoptată! Fermierii își vor eticheta produsele cu un logotip special! Legea cuprinde o listă a raselor autohtone românești din nouă…
Garda Forestieră dă undă verde zonei turistice Semenic!
Urmează acum întocmirea și aprobarea hotărârii de guvern, chestiune de câteva săptămâni, pentru ca apoi să se treacă la realizarea proiectului tehnic și a lucrărilor propriu-zise.In teorie toate suna bine, dar practica……
Importanţa naturii în viaţa omului
Cel mai frumos dar pe care ni-l putem oferi este să ieșim cât mai des în natură!
Ce materiale pot fi reciclate?
In zilele noastre, cea mai mare parte din produsele diverselor industrii pot fi reciclate: ambalaje, sticla, metal, electrice si electronice, baterii, anvelope si mase plastice, baterii, ulei uzat si nu numai.
Energia solară – resursă pentru noile tehnologii
Indiferent dacă alimentează un transport regenerabil sau încarcă un dispozitiv wireless, lista de exemple de energie solară este nesfârșită,
Ce este reciclarea?
Reciclarea reprezintă introducerea unor reziduuri sau deșeuri într-un proces tehnologic pentru a obține reutilizarea și valorificarea lor sau în scopuri ecologice.
Dezvoltarea durabilă la nivel mondial
Conceptul de dezvoltare durabilă a avut ca punct de pornire criza ecologică mondială 1929-1933 şi s-a dezvoltat mai apoi prin înglobarea tuturor sferelor economico-sociale şi umane