recycle, bin, green

3 metode de colectare selectivă la tine acasă

Alarma sună și viața începe pe repede înainte. Ne trezim, mergem la muncă, iar apoi ne întoarcem acasă prea obosiți ca să observăm ce se întâmplă în jurul nostru. La fel cum viața noastră trece și ne lasă urme pe chip, tot în același mod deșeurile aruncate zilnic la gunoi, lasă urme asupra Pământului. O colectare selectivă a deșeurilor a devenit un obiectiv important, pe care cu toții ar trebui să îl avem in vedere.

Privim pe geam și observăm cum anotimpurile actuale nu mai seamănă deloc cu cele din copilărie. Vara plouă cam mult și Crăciunul nu mai are zăpadă. Te-ai gândit  că noi toți suntem responsabili de aceste schimbări, deoarece suntem principalii factori care favorizează poluarea? Principalul act care poate să reducă efectele încălzirii globale este colectarea selectivă.

Iată trei modalități simple prin care poți să aplici principiile colectării selective în propria casă

Coșuri de gunoi colorate

Dacă îți plac culorile atunci această modalitate de a colecta, te va entuziasma cu siguranță. Trebuie să dedici un spațiu special pentru aruncarea gunoiului, unde să amplasezi 4 coșuri de gunoi în culori diferite pentru carton, plastic, sticlă, deșeuri electronice și ulei folosit. Apoi, va trebui să găsești o firmă care să colecteze gunoiul, astfel încât reciclarea acestuia să genereze materiale, care pot fi utilizate pentru producția de noi și noi obiecte.

Fără ulei alimentar în WC sau chiuvetă

u siguranță este mult mai confortabil să aruncăm uleiul în chiuvetă. Din păcate, acesta se poate depune pe țevi și poate să cauzeze un blocaj. Atunci când aruncăm gunoiul alături de restul deșeurilor menajere se poate infiltra în sol, având efecte nocive asupra acestuia. Găsește un recipient special, în care să colectezi tot uleiul utilizat, pe care apoi poți să îl duci la un centru special de colectare, salvând astfel solul și Planeta.

Reciclează bateriile

Cu toții avem o mulțime de baterii uzate, care nu mai pot fi utilizate. Ne lovim de ele la tot pasul și avem tendința de a le arunca la gunoi. De acum, te vei putea juca de fiecare dată jocul ”vânătoarea de baterii”, din fiecare colțișor al casei, pe care le vei putea recicla mai târziu. Alege o cutie frumoasă în care să pui toate bateriile folosite, pe care apoi le poți duce la un centru de reciclare. Știai că metalul poate să fie reciclat la nesfârșit?  Acesta poate fi utilizat în crearea de noi electronice, fără a utiliza resursele Planetei.

Utilizează zi de zi o colectare selectivă!

Acea lume mai bună, la care visăm cu toții, poate să înceapă cu simplele noastre acte de bunătate. Practicând zilnic colectarea selectivă, aceasta va deveni o adevărată tradiție în casa ta, iar sentimentul că poți să contribui la protejarea Naturii, reprezintă cea mai bună motivație.

2 thoughts on “3 metode de colectare selectivă la tine acasă”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *